24 Iunie, 2017

„Festivalul Văcuțelor”

Tema Festivalului Văcuțelor 2017 reprezintă tradițiile și ornamentele naționale. 10 pictori din Republica Moldova, folosind în procesul de lucru diverse tehnici și stiluri, au pictat 10 văcuțe în mărime reală și 50 de văcuțe în miniatură. Astfel noi am dorit să combine tradițiile, arta și laptele natural moldovenesc, pentru a celebra 20 de ani de activitate Lapmol.

Primul Festival al Văcuțelor Căsuța Mea a fost organizat pentru prima dată în Republica Moldova la data de 1 iunie 2014. Văcuțele au fost pictate de pictori, designeri, vedete autohtone și persoane de creație. Fiecare idee a fost unică. Văcuțele pictate au fost expuse publicului larg în mai multe sectoare ale Chișinăului.

Istoria originii "Festivalului de văcuțe"

Ideea de „Paradă a văcuțelor” îi aparţine sculptorului Beat Seeberger-Quin, care pentru prima dată a organizat o astfel de expoziţie în Zurich în 1998. Văcuţele pestriţe s-au bucurat de un succes nemaipomenit printre locuitorii şi oaspeţii oraşului elveţian. Acestea au produs un boom cultural fără precedent, transformând expoziţia Cow Parade într-un eveniment anual de anvergură mondială.

 

Ulterior ideea a fost susţinută de omul de afaceri Peter Henig, care a creat toate condiţiile necesare pentru ca văcuțele să apară şi pe străzile din Chicago. În fiecare an, ștafeta Festivalului Văcuţelor este preluată de unul din marile oraşe, printre care se numără deja New York, Londra, Stockholm, Praga, Tokio, Moscova şi multe altele.

 

Până în prezent peste 6500 de pictori au contribuit la crearea a peste 6000 de văcuţe în cele 70 de oraşe participante.

Alte promoții